O Art Masazi

art masaza 1

Moja Art masaža je jedna lična kompilacija tehnika, koja donosi fizičku ili mentalnu i energetsku transformaciju, uz podizanje svesti o sopstvenom telu, i doprinosi opštem nivou zdravlja i opuštenosti. Art maserika odlicno poznaje anatomiju ljudskog tela, kao i terapeutske veštine, dijagnostiku i poseduje ‘zlatne ruke’. Naravno, efekat masaže zavisi od otvorenosti klijenta da primi terapiju, kao i od stepena saradljivosti, a i stanja opšteg zdravlja, navika i stavova klijneta.

Ono sto transformiše su ruke, empatija, intuicija, energija maserke. Sve zavisi od signala koje telo šalje, stava tela i energije i na osnovu toga se i kreira tretman. Tretman može da ima elemente klasične terapeutske, sportske ili reflexne masaže, akupresure, relax masaže, bioenergetskog tretmana, elemente hiropraktike, izvlacenja pršljenova ili sl.u zavisnosti od potreba klijenta. U uvodu obavezni su razgovor tj. intervju, pregled kože, energetski kontakt sa telom klijenta.
Većinom masaže su mehaničke i rade se rutinski, dok svaka Art masaža je umetnost, individualno dizajnirana po potrebama klijenta.

Tehnički, to znaci 10 do 20 min tretmana je razgovor i to se ne naplaćuje, uvod, osnovna ‘operacija’ je kontakt preko dlanova, pa moja dijagnostika uz konverzaciju, ispitivanje, potom analiza stava tela, protok ili zakrčenost energije, lična opservacija stanja klijenta i na osnovu toga radim tretman i dajem odredjene savete, ne recepte za oporavak! Saveti su predlozi da se određene nepravilnosti u navikama, stavu tela ili emotivnim reakcijama na neke pojave izmene. Njihov efekat zavisi od discipline klijenta i usvajanja novih, konstruktivnih zdravstvenih navika.

Ako je potrebno radimo set vežbi za jačanje mišića, ispravan stav, rasterećenje određenih energetskih blokada za bolji protok energije, vežbe opuštanja – antistres, vizualizacije ili sl., uz vežbe disanja, elemente joge ili fizikalne vezbe. Moguće je posebno zakzazati ovaj vid tretmana i treninga. Za brzu i efikasnu delotvornost ovih vežbi, potrebno je svakodnevno vežbanje u trajnju od 20 min.

Preporučen ritam za tretmaž masaze zavisi od opšteg stanja zdravlja pacijenta a preporuka za prevenciju zdravlja putem masaže je jednom mesečno.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s